Öt meccse veretlen a magyar foci válogatott

Öt meccse veretlen a magyar foci válogatott

válogatott

A magyar válogatott legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, erre huszonhat éve nem volt példa. 1985-ben hat egymást követő sikerig jutott a csapat. A válogatott legközelebb március 25-én a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban.

    Eredmény:

Magyarország-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
———————————–
Dubaj, 2000 néző, v.: Mohamed Abdalkarim (egyesült arab emírségekbeli)
    gólszerzők: Rudolf (37.), Hajnal (81.)
    sárga lap: Priskin (23.), Juhász (66.), Gera (79.), illetve Iszajev (80.)

    Magyarország:
    ————-
Király Gábor (Fülöp Márton, a szünetben) – Lázár Pál (Vermes Krisztián, 70.), Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Gera Zoltán, Koman Vladimir (Hajnal Tamás, a szünetben), Elek Ákos (Varga József, 84.), Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely (Vadócz Krisztián, a szünetben), Priskin Tamás (Tököli Attila, a szünetben)

    Azerbajdzsán:
    ————-
Kamran Agajev – Rashad Szadigov, Vurgun Hüszejnov, Elnur Allahverdijev, Rail Melikov (Javid Hüszejnov, 83.) – Samir Abbasov, Mahir Sükürov, Rahid Amirguliyev, Elvin Mammadov (Arif Iszajev, 70.) – Vagif Javadov, Murad Hüszejnov (Rauf Alijev, a szünetben)

    I. félidő:
    ———-
    37. perc: Gera remek indítását a védők között kilépő Rudolf úgy vette át, hogy azzal becsapta az azeriek kapusát, így már csak az üres kapuba kellett gurítania (1-0).

    II. félidő:
    ———–
    81. perc: Hajnal egy szép csellel játszotta magát tisztára a középpályán, majd egy igazítás után 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).

A magyar válogatott az első pillanattól kezdve irányította a találkozót, gólhelyzetet mégsem sikerült kialakítania. Az azeriek egy-egy távoli próbálkozást leszámítva nem jutottak el Király Gábor kapujáig. A magyarok az első komoly támadásukból gólt szereztek, Gera Zoltán pazar labdáját Rudolf Gergely lőtte be.

A szünetben pályára lépett Tököli Attila, aki hét év után húzta magára a címeres mezt. A fordulást követően már több helyzete volt a világranglistán 99. azerieknek, de a második félidőre becserélt Fülöp Mártonnak köszönhetően nem tudtak egyenlíteni. A végeredményt Hajnal Tamás állította be egy szép lövéssel.

“Amikor elkezdtük járatni a labdát, akkor sikerült az azeriek mögé kerülnünk. Láthattuk, hogy van még mit javítanunk, de reméljük, ezt sikerül márciusig megtenni. Remélem jó formában várjuk majd a hollandokat és így meglepetést tudunk majd okozni” – nyilatkozta a mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek