Udvardy Panna bejutott top 100-ba

Udvardy Panna bejutott top 100-ba

Száz idei mérkőzéssel jutott be a top 100-ba a világranglistán Udvardy Panna, aki pályafutása legjobbjaként hétfő óta a 96. a női teniszezők rangsorában.

A 23 éves játékos – aki vasárnap tornát nyert Brazíliavárosban – az M1 aktuális csatornának elmondta, még nem fogta fel, hogy a szezont a 340. helyről kezdve ilyen magasságba került, és megvalósította gyerekkori álmát.

“Az volt a cél, hogy egy-két Grand Slamet tudjak játszani. Nehéz volt felfogni, hogy előzőleg Montevideóban nem nyertem meg a döntőt, és nem jött össze a top 100, de nagyon motivált a dolog, és éreztem, hogy közel vagyok, emellett jól játszottam, így eldöntöttem, hogy elmegyek Brazíliába is”

– elevenítette fel az elmúlt heteket, hozzátéve, hogy a fináléban érezte a nyomást, ezért vesztette el az első szettet 6:0-ra, de az egész éves munka végül mentálisan is megmutatkozott az utolsó meccsen.

A kaposvári teniszező elmesélte, hogy az év elején a kisebb, 25 ezer dolláros tornákra is nehéz volt bekerülni a koronavírus-járvány miatt, de ahogy áprilistól egyre többet versenyzett, folyamatosan fejlődött játékban és emberként is.

“Ha nem vagyok ilyen jó formában fizikálisan, akkor nem tudtam volna lejátszani ezt a száz meccset, de persze a mentális motiváció is kellett. Minden nap úgy megyek le a pályára, hogy nyerni akarok, talán ebben fejlődtem a legtöbbet”

– jelentette ki Udvardy Panna, aki a folytatásban egy hetet Budapesten pihen, aztán háromhetes floridai edzőtábor következik, majd december 27-én repül Ausztráliába, ahol két előverseny után jön az Australian Open.

Kapcsolódó cikkek