„Sikert hozhat a több hónapos munka”

„Sikert hozhat a több hónapos munka”

Gémesi GyörgyGémesi György

Bizakodva várja a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének csütörtöki döntését a Nemzeti Sportszövetség elnöke, Gémesi György. Budapest és Gödöllő közös pályázata a lengyelországi Wroclaw és a dél-afrikai Fokváros kandidálásával küzd a 2017-es Világjátékok rendezési jogának elnyeréséért.

Gémesi György elárulta, számos szakértő, keményen dolgozott az elmúlt hónapokban azért, hogy Magyarország otthont adhasson az olimpia műsorán nem szereplő sportágak világversenyének.
    
“A főváros és a Nemzeti Sportszövetség munkatársai sokat tettek a siker érdekében, remek pályázathoz adták tudásukat. Igyekeztünk bemutatni a döntéshozóknak a budapesti rendezés előnyeit, és a korrekt határokon belül természetesen nemzetközi lobbitevékenységet is folytattunk. A szerdai, lausanne-i prezentáció már csak összefoglalása az eddigi munkának, és néhány apró kérdést kell még tisztáznunk, hogy végül azt mondhassuk: megérte a befektetett energia” – idézte hétfőn az NSSZ elnökét, Gödöllő polgármesterét a szervezet sajtószolgálata.
    
Az IWGA illetékesei a városok szerdai prezentációja után csütörtökön jelentik be, hogy melyik város rendezheti a 2017-es Világjátékokat. Amennyiben a magyar pályázatot hirdetik ki győztesnek, a versenyek 24 helyszínen zajlanak majd. Gödöllő mellett Budapesten négy központ lesz. A Budapesti Olimpiai Centrum, a Margitsziget, a Városliget és a Népliget, továbbá lesz két külső helyszín, a dunaharaszti tó és egy bowlingcentrum az egyik budai bevásárlóközpontban.

Kapcsolódó cikkek