"Reális lehet az olimpiai érem"

"Reális lehet az olimpiai érem"

Reális lehet 2018-ban, a pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a honi szövetség gyorskorcsolya ágazati igazgatója, Darázs István szerint.

A sportvezető azt követően mondta ezt az MTI-nek, hogy a magyar csapat két ezüstérmet nyert a vasárnap zárult moszkvai világbajnokságon, ugyanis a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású váltó és Liu Shaolin egyéniben 500 méteren egyaránt másodikként zárt.

“A Himaláját akarjuk megmászni, és most az utolsó táborhelyre értünk. 2018-ban legalább ilyen jól szeretnénk szerepelni a dél-koreai ötkarikás játékokon” – mondta Darázs, aki hozzátette, nem szabad telhetetlennek lenni, illetve nem szabad, hogy “elszálljon a fejük” a mostani sikerek után, de a pjongcsangi éremszerzést minden eddiginél reálisabbnak nevezte. A rövidpályás gyorskorcsolyázók az elmúlt három téli olimpián pontszerző helyezést értek el.


A sikerek titkáról úgy vélekedett, mindig az vitte előre a sportág folyamatos fejlődését, hogy mertek nagyot álmodni, de az álmokat nem hitték el, hanem töretlenül megdolgoztak az elérésükért. 
A férfi csapat idei áttöréséről azt mondta, hogy az elbukott olimpiai kvalifikáció hatalmas bizonyítási vágyat szült a versenyzőkben. Többek között ennek köszönhetőek a szezon során elért sporttörténelmi tettek, mint például Knoch világkupa-diadala, vagy éppen a mostani két vb-érem.

“A nők picit gyengébben szerepeltek, de ez nem gond az olimpia utáni évben. A férfi váltó viszont hiba nélkül versenyzett. A sportban nincs ha, de ha az utolsó váltásnál másodikként indul Liu Shaolin, akkor akár a győztes kínaiak megelőzése is sikerülhetett volna” – értékelte Darázs a moszkvai vb-t. 
A magyar csapat a tervek szerint hétfőn 11.52-kor landol a Liszt Ferenc repülőtéren.

Kapcsolódó cikkek