fotó: pixabay.com

Nagy reményekkel utaznak el a magyarok

Nagy reményekkel utaznak el a magyarok

Győrik Csaba szövetségi kapitány két-három érem, és egy ötkarikás kvóta megszerzését tűzte ki célul a 27 fős magyar csapat elé a Bolognában pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.
A 25-50 méteres puska és pisztoly Eb-n négy olimpiai számot rendeznek, a döntőket ráadásul egy napon, szeptember 21-én lövik női sportpisztolyban, férfi kisöbű szabadpuska összetettben, női kisöbű sportpuska összetettben és férfi gyorstüzelőpisztolyban. Az olimpiai számokban két-két kvóta talál gazdára az eseményen.

Győrik Csaba  elmondta, hogy a Major Veronika, Csonka Zsófia, Egri Viktória alkotta női sportpisztolyos együttest “nagyon erősnek” tartja, ezért ők csapatban akár érmet nyerhetnek, ahogy a kapitány szerint a Péni István, Pekler Zalán, Sidi Péter összetételű férfi puskás válogatott is “odaérhet a dobogóra.”

A még juniorkorú, de már a felnőttek között szereplő Peklerről a kapitány azt mondta, számára ez a kontinensviadal egy jó lehetőség az olimpiai kvóta megszerzésére.

A szakvezető hozzátette, azzal, hogy Egri Viktória a felnőttek között indul az Eb-n, Fábián Sára és Komáromi Krisztina mellé Kovács Tamara került be harmadikként a junior pisztolyos csapatba, amely tavaly a világbajnokságon, előtte pedig az Eb-n is érmes volt, és erre most is van esély a kapitány szerint.

“A csapategység miatt azt gondolom, hogy összetettben van esélyük a lányoknak az éremre, ahogyan a felnőtteknél az 50 méteres puskások között is, ahol egy nagyon fiatal együttes szerepel majd, miután a legjobb juniorok alkotják a felnőtt csapatot”

– jelentette ki Győrik Csaba, utalva arra, hogy Bajos Gitta, Toma Dorina, és a 18 évesen “rangidős” Horváth Lea érdemelte ki a válogatókon, hogy a felnőttek között induljon.

Győrik Csaba emlékeztetett, hogy a legjobb lövők, így a pisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István már korábban megszerezték az ötkarikás indulási jogot, számukra Bolognában az éremszerzés a cél.

A juniorok pénteken kezdik a versenyt, a felnőttek hétfőtől csatlakoznak, és a kontinensviadal szeptember 23-ig tart.

Az Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapat:

felnőttek:
férfiak:

25 m gyorstüzelő pisztoly:
Pálinkás Lajos, Takács Tibor

25 m központi gyújtású pisztoly:
Boros György, Csizmadia András

50 m pisztoly:
Szűcs Gergely

50 m puska:
Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter

300 m puska:
Péni, Sidi, Szabián Norbert, Prágai Patrik

nők:

25 m pisztoly:
Csonka Zsófia, Egri Viktória, Major Veronika

50 m puska:
Bajos Gitta, Horváth Lea, Toma Dorina, Zwickl-Veres Kata

vegyes párosok, 50 m puska:
Péni, Bajos
Sidi, Zwickl-Veres

juniorok:
férfiak:

25 m gyorstüzelő pisztoly:
Nagy Máté

50 m puska:
Hammerl Soma, Kiss Viktor, Klenczner Márton

nők:

25 m pisztoly:
Fábián Sára, Komáromi Krisztina, Kovács Tamara

50 m puska:
Gáspár Lalita, Dénes Eszter, Lovász Dorina

Kapcsolódó cikkek