fotó: pixabay.com

Nagy Péter bízik az olimpiai kvótában

Nagy Péter bízik az olimpiai kvótában

Ő az egyetlen magyar súlyemelő, akinek reális esélye van a tokiói olimpiai szereplésre, és a szegedi óriás bízik is benne, hogy a Moszkvában zajló Európa-bajnokságon olyan eredményt ér el, amely elegendő lesz az ötkarikás kvótához.

Az ólomsúlyú versenyző az M4 Sport Sporthíradójában szerdán, két tréning között nyilatkozott szegedi klubja edzőterméből, és azt mondta, hogy összetettben 410 kilós eredményt vár magától, amivel a plusz 109 kg-os kategóriában a 6-8. helyet szerezheti meg. Ezzel a világranglistán is olyan helyre kerülhet, amelynek köszönhetően ott lehet élete harmadik olimpiáján, London és Rio de Janeiro után Tokióban is.

Nagy Péter kitért rá, hogy bár a koronavírus-járvány miatt nem tudott az év elejétől teljes értékűen gyakorolni, az elmúlt hetekben a tatai edzőtáborban, a felújított edzőteremben elvégzett munka révén kellőképpen formába lendült és jó erőben érzi magát.

“Jól sikerült a felkészülés, szerencsére nagyobb gondok nem voltak, pozitív előjelekkel, bizakodva várom az Európa-bajnokságot”

– jelentette ki Nagy Péter, aki csütörtökön repül Moszkvába, s vasárnap lép fel az orosz fővárosban, ahonnan jó híreket kapott a már kinn lévő magyaroktól.

“Eddig teljesen rendben van minden, így a szállás is. A versenyszervezés nagyon jó, odafigyelnek szigorúan a vírushelyzetre, a szabályok betartására, az étkezéssel sincs semmi probléma, minden flottul működik”

– nyilatkozta a Szegedi LSK háromszoros Eb-bronzérmes súlyemelője.

Kapcsolódó cikkek