hegymászó felszerelés, hevederek, fotó: pixabay.com

Nagy fába vágta a fejszéjét Varga Csaba

Nagy fába vágta a fejszéjét Varga Csaba

Elindult Nepál fővárosa, Katmandu felé a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a 8167 méter magas Dhaulagirit.

Bíró Dánielnek, a csapat kommunikációs vezetőjének a közleménye szerint Varga Csaba pótlólagos oxigén és a magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálja megmászni a csúcsot, és ha sikerrel jár, ez lesz az ötödik “nyolcezrese”.

Az előző csúcssikere, a 8080 méter magas Hidden Peak megmászása volt, a mostoha körülmények között, hóviharban teljesített kihívás óta alig másfél hónap telt el – emelte ki Bíró Dániel.

“Nem terveztem, hogy idén újabb expedícióra indulok, a Hidden Peak kemény feladat volt, nagy nehézségek elég állított a hegy, de hazaérve, néhány nap nyugalom után úgy éreztem, maradt még erőtartalékom. Szeretném kipróbálni magam a Dhaulagirin is”

– idézték a közleményben a hegymászót.

Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója a Liszt Ferenc-repülõtéren 2019. szeptember 7-én, mielõtt elindult Nepálba, hogy megmássza a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a 8167 méter magas Dhaulagirit, fotó: Illyés Tibor/MTI
A világ 7. legmagasabb csúcsát eddig magyar részről csak Erőss Zsoltnak sikerült meghódítania “tiszta mászással”, még 2006-ban – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek