Amandine Hendry (b2) és Marozsán Dzsenifer (b4), a francia Olympique Lyon játékosai a nõi labdarúgó Bajnokok Ligája döntõje elõtti edzésen a Ferencváros stadionjában 2019. május 17-én. A nõi labdarúgó Bajnokok Ligája május 18-i budapesti döntõjét a francia csapat a spanyol FC Barcelona ellen játssza a stadionban, fotó: Illyés Tibor/MTI

Marozsán Dzsenifer: valóra vált álmom a budapesti döntő

Marozsán Dzsenifer: valóra vált álmom a budapesti döntő

Az Olympique Lyon magyar származású csatára, Marozsán Dzsenifer számára valóra vált álom, hogy szombaton Budapesten léphet pályára az FC Barcelona ellen a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

A finálé helyszínén, a Groupama Arénában tartott pénteki sajtótájékoztatón a német színekben olimpiai és Európa-bajnok játékos elmondta: az elmúlt három kiírásban győztes francia klubnak fontos, hogy történelmet írhat.

“Nagy motiváció számunkra, hogy sorozatban negyedszer nyerhetünk, hiszen ilyen korábban nem volt”

– fogalmazott.

A 27 éves Marozsán elárulta: nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy Budapesten rendezik a döntőt.

“Tökéletes és rendkívüli érzelmekkel teli számomra, hogy itt lesz a finálé, amely ezáltal a legkülönlegesebb lesz számomra. Ez volt az álmom, hogy itthon játszhassak a családom előtt, s ez végre megadatik”

– fejtette ki.

Az MTI kérdésére elmondta, rengeteg pozitív üzenetet kapott a magyar szurkolóktól az elmúlt időszakban.

“Nagyon hálás vagyok ezért, már izgatottan várom, hogy együtt legyünk a stadionban”

– emelte ki, majd hozzátette: minden támogatásra szükségük lesz a kispadról és a lelátóról is.

A találkozóról elmondta, csapatként dolgoznak, ez a győzelmeik kulcsa, és mindig megtalálják az utat a sikerhez, függetlenül attól, ki az ellenfél. Kiemelte, hosszú és kemény szezonon vannak túl, minden nap fontos a regenerálódás szempontjából, így segített, hogy legutóbbi találkozójukat tíz napja játszották.

Az ötszörös BL-győztes Olympique Lyon trénere, Reynald Pedros elmondta: az elmúlt tíz napban jó és fókuszált munkát végeztek. Az FC Barcelonáról – amely első spanyol csapatként jutott el már az elődöntőig is – elmondta: játéka főleg a labdabirtoklásra épül, támadásban és védekezésben is stabil csapat, amelyet erős és technikás játékosok alkotnak.

“A saját játékunkat fogjuk játszani. Nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad hagynunk, hogy a tehetséges játékosaik kiteljesedhessenek”

– fogalmazott.

Kitért rá, nem gondolja, hogy az elmúlt évek sikerei miatt kisebb motivációval várná együttese a budapesti döntőt.

“Keményen dolgoztunk, és mindig tiszteljük az ellenfeleinket. Nehéz volt elérni a legmagasabb szintet, és mi újabb és újabb trófeákat akarunk nyerni. Minél több van a vitrinben, annál inkább szeretnénk újabbakat begyűjteni”

– tette hozzá.

A csapatkapitány Wendie Renard leszögezte, továbbra is történelmet szeretnének írni, újabb trófeákat nyerni és mindenkit legyőzni.

“Mindazonáltal ez egy döntő lesz, ahol nem számít, ki az esélyes. A pályán dől el, meg tudjuk-e védeni a címünket”

– mondta.

A Barcelona trénere, Lluis Cortes kiemelte: boldog, hiszen kemény munkát végeztek a mögöttük álló két hétben, és pozitív érzésekkel várják a meccset.

“Ha nyerünk holnap, az sem az utolsó lépés lesz, mivel a klub egyre többet fektet a női labdarúgásba. Egy esetleges siker nagy lépés lenne, jelezve, hogy elértünk a legmagasabb szintre, és történelmet írnánk”

– fogalmazott az edző, arra utalva, hogy eddig még egy egyesület sem tudott férfi és női BL-t is nyerni. Hozzátette: akármi is lesz az eredmény, az élet megy tovább, és keményen kell dolgozniuk a jövőben is.

A Lyonról elmondta, nehéz ellenfél, és az elmúlt idényekben megmutatták, hogy remek csapatuk van, amelyet hosszú ideje építenek, hiszen az elsők között fogtak a női együttesük fejlesztésébe.

“Nem legyőzhetetlenek, őket is felül lehet múlni. Remek csapat kiváló játékosokkal, de mindent megteszünk a sikerért, és képesek vagyunk megnyerni a trófeát”

– fogalmazott.

A katalánok Európa-bajnok belga játékosa, Lieke Martens kiemelte: az elmúlt években a Lyon bizonyította, hogy Európa legjobb csapata, és most is rendkívül erős ellenfél.

“Mi is egyre jobbak és jobbak vagyunk csapatként és én személy szerint is. Holnap a klubfutball legnagyobb meccsét játsszuk, ez plusz erőt ad”

– fogalmazott a 26 éves középpályás, akit 2017-ben az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) is az év legjobb női labdarúgójának választott.

Kiemelte, bár a közvélemény a Lyon sikerére számít, és őket tekintik kevésbé esélyesnek, a pályán kilencven percük lesz bizonyítani ennek ellenkezőjét.

“Ez egy álomdöntő lesz, amelyért keményen megdolgoztunk, és büszkék lehetünk rá, hogy idáig jutottunk”

– mondta.

A döntő szombaton 18 órakor telt ház előtt kezdődik az orosz Anasztaszija Pusztovojtova sípjelére. A meccset 41 országban – 16 Európán kívüliben – lehet majd élőben nézni a televízióban.

Kapcsolódó cikkek