Majdnem világcsúcsot úszott

Majdnem világcsúcsot úszott

Mányoki Attila úszik

A különleges vizes vállalkozásairól ismert sportember hétfőn arról beszélt, hogy a harminc órásra tervezett rekordkísérletet, medúzacsípések következtében végül is nem tudta sikerrel teljesíteni, GPS adatok szerint huszonhat órás úszása alatt 85,6 km-t tett meg. 

“Péntek reggel 8 óra 20 perckor startoltam el a görögországi Kalamatában, hogy megkíséreljem megdönteni a jelenlegi non-stop úszás kilencvennyolc kilométeres hivatalos világrekordját. Az első szakasz jól ment. Négy óra úszás után már ellenszélben kellett úsznom, de sikerült jól beosztanom az erőmet és 8 óra 50 perc alatt teljesítettem az első részét a távnak. A második szakasztól tartottam egy kicsit, mivel a teljes éjszakát a tengeren kellett töltenem.

Mányoki Attila a Balti tengerben úszik

Mányoki Attila

Sajnos az éjszaka folyamán átúsztam egy medúzacsapaton, melyet nem vettem észre és az egész testemet csípések borították. Az első égető és fájó pillanatokon átlendülve sikeresen elértem a második ellenőrző pontot is. Szombat reggel 6 órakor fordultam az utolsó szakaszra, de sajnos addigra már intenzíven jelentkeztek a csípések révén az allergiás jelek.” írta beszámolójában Mányoki Attila.

Az utolsó órában már nem tudott frissíteni sem Mányoki, annyira bedagadt a szája, a nyelve és a torka. “Kísérőimmel közösen arra jutottunk, hogy ilyen állapotban nem tudom megtenni a még rám váró kilométereket. Fájó volt úgy kijönni, hogy mentálisan és izomzatilag is rendben éreztem magam. Ennél többet azonban sem időben, sem pedig távolságban nem sikerült eddig elérnem. Ez az egy dolog, mely jelenleg vigasztal.”