Magyar olimpiai bajnokokkal találkozhattak a szurkolók

Magyar olimpiai bajnokokkal találkozhattak a szurkolók

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) sátránál két magyar olimpiai bajnokkal, Vörös Zsuzsannával és Martinek Jánossal találkozhattak, beszélgethettek a Kincsem Parkba látogató nézők, akik dedikált fotókat is kaptak a budapesti öttusa-világbajnokságon.

A UIPM kétféle Martinek János-fotóval készült: az egyiken a szöuli olimpia egyéni versenyének eredményhirdetésekor aranyéremmel a nyakában látható a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, a másikon pedig az 1996-os, számára bronzérmet hozó olimpián fut a cél felé.

Vörös Zsuzsanna egy vívóképét, illetve az athéni olimpián róla készült fotót kapták meg a szurkolók: ezen a dobogó tetején integet a magyar sportoló.

Vörös, akit Martinekhez hasonlóan elsősorban régi emlékeiről faggattak – szerint minden vébének megvan a története, de csúcsként az 1999-es margitszigeti vb-t nevezte meg, ahol első egyéni győzelmét szerezte. Mint mondta, annak a versenynek minden mozzanata az emlékezetébe vésődött, és ma is beleborzong abba, ahogy kilovagolt az arénába, ahol tizenötezer ember figyelte lélegzetvisszafojtva.

Martinek János büszke arra, hogy ő az egyedüli öttusázó, akinek sikerült a régi, ötnapos, és az egynapos versenyen is olimpiai érmet szereznie. Elárulta, hogy ma szövetségi kapitányként jobban izgul, mint versenyző korában.

“Sportolóként kellemes izgalom volt bennem, ami a verseny kezdetekor elszállt, ma viszont nagyon izgulok a fiúkért, és bánt a tehetetlenség érzése, hogy nem tudok nekik segíteni”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek