illusztráció, fotó: pixabay.com

London Marathon: csak profik indulhatnak idén

London Marathon: csak profik indulhatnak idén

Megrendezik októberben az idei London Marathont, de amatőrök nem indulhatnak rajta, a nézők számát pedig korlátozzák.

A világ legrangosabb maratoni futóversenyei közül a londoni volt az egyetlen, amelyet nem töröltek eddig az idei naptárból, viszont a verseny sorsa egészen mostanáig bizonytalan volt. A koronavírus-járvány miatt előbb áprilisról október 4-re tették át az eseményt, ezt követően pedig a szervezők folyamatosan egyeztettek az illetékes hatóságokkal és szakemberekkel a viadal sorsáról.

A házigazdák a múlt héten minden nevezőnek levelet küldtek, amelyben azt közölték, hogy továbbra sem tudnak biztosat mondani, ám ígéretet tettek arra, hogy ezen a héten, legkésőbb péntekig végleges döntés születik.

A döntés csütörtökre született meg, és úgy szól, hogy lesz verseny októberben, de a megszokott 40 ezres tömeg helyett csak a legjobbak rajtolhatnak.

A pálya sem a megszokott lesz, a szervezők egy londoni park területén jelölnek ki egy körpályát, amelyen teljesítik majd az atléták a 42,195 kilométeres klasszikus távot.

A pálya környékére csak limitált számban engednek majd nézőket.

A viadal két legnagyobb sztárjának személye viszont nem változott: a férfiaknál a világ két legjobb idejével rendelkező futó, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge (2:01:39 óra) és az etióp Kenenisa Bekele (2:01:41 óra) csap össze egymással, illetve a többi riválissal.

Kapcsolódó cikkek