fotó: pixabay.com

Legalább a nyolcaddöntőig sikerült eljutniuk a magyaroknak

Legalább a nyolcaddöntőig sikerült eljutniuk a magyaroknak

A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok a Székesfehérváron zajló, 60 000 dollár, vagyis 18 millió forint összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A 32-es főtáblán hét hazai játékos kapott helyet Stollár Fanny, Bondár Anna, Jani Réka, Arn Gréta, Nagy Adrienn, Gálfi Dalma és Drahota-Szabó Dorka személyében. A nyitókörből csak Gálfi és Drahota-Szabó jutott tovább a csütörtöki nyolcaddöntőbe.

Ott a világranglistán 256. Gálfi a nyolcadik helyen kiemelt szlovák Rebecca Sramkovával (173.) csapott össze, és 4:2-re vezetett, de az ellenfél megfordította a szettet, majd másfél óra alatt 6:4, 6:3-ra nyert.

A szintén szabadkártyás Drahota-Szabó (884.) a hatodikként rangsorolt paraguayi Veronica Cepedével (142.) találkozott és remekül helytállt, az első játszmát megnyerte, s bár végül a rivális fordítani tudott, a csata 1 óra 47 percig tartott (6:4, 3:6, 2:6). A Kiskút Tenisz Klubban több top 200-as teniszező is pályára lép, a jövő héten ugyanott pedig már top 100-as játékosokat is láthat a közönség, mivel akkor egy 100 ezer dollár (30 millió forint) összdíjazású tornára kerül sor, többek között a világranglistán 76. román Sorana Cirstea részvételével.

Kapcsolódó cikkek