Csütörtökön kezdődnek a Világjátékok

Csütörtökön kezdődnek a Világjátékok

Hatvan magyar versenyző indul a csütörtökön kezdődő wroclawi Világjátékokon, amelyen 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt.

A nem olimpiai sportágak július 30-ig tartó seregszemléjén 13 sportágban lesz magyar, az edzőkkel és egyéb szakemberekkel 116 fős a küldöttség.

A csapatban elutazás előtt egy változás történt, a strandkézilabda-válogatottban Balogh Ádámot Nahaj László váltotta. Az együttes Münchenben egy 24 csapatos viadalról hozta el az elsőnek járó serleget, így remekül sikerült utolsó felkészülési tornája. 

Riói olimpikon is található a magyarok között: Pétervári-Molnár Bendegúz ergométeres evezésben indul. A legnépesebb csapattal, 17 fővel az aerobikosok utaznak a lengyelországi multisport-eseményre.

Legutóbb, a kolumbiai Caliban a 12 sportágban érdekelt 58 fős magyar küldöttség hat arany- és négy ezüstéremmel fejezte be szereplését. Ezúttal a legfőbb éremesélyesnek az uszonyosúszók számítanak, közülük is a világbajnok és világcsúcstartó Senánszky Petra. A debreceni versenyző már az első napon vízbe ugrik Wroclawban, ahol két hete az Eb-n győzött 100 méteres uszonyos gyorsúszásban. Csütörtökön 50 méteren indul, s aznap még egy feladat vár rá, ő viszi a piros-fehér-zöld zászlót a nyitóünnepségen.

A Világjátékokat 1981 óta négyévente rendezik meg.
        

A magyar utazók névsora:

aerobik: 
Bali Dániel, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Mazács Fanni, Szőllősi Panna, Deák Anna, Lőcsei Zoltán, Bökönyi Klaudia, Szalóki Emese, Szabó Júlia, Etényi Zsófi, Kőrösi Kitti, Táskai Anita, Erdősi Dániel, Szenes Boglárka, Szilvás Angéla, Varga Dorottya

ergométeres evezés: 
Fekete Beatrix, Pétervári-Molnár Bendegúz, Tamás Bence

erőemelés: 
Szabó Ágnes

fallabda: 
Farkas Balázs, Kis Csenge

íjászat: 
Kakas István, Buzás Károly

ju-jitsu: 
Szűcs Kristóf

karate: 
Tadissi Martial

strandkézilabda: 
Nahaj László, Vitáris Norbert, Kun Attila, Gyene Norbert, Vizes Patrik, John András, Nagy András, Priczel Bence, Zakics Bence, Gábori Máté

szumó: 
Forgó Fruzsina, Makai Erika, Sárkány Vivien

tájékozódási futás: 
Gyurkó Fanni, Weiler Virág, Bakó Áron, Baumholczer Máté

táncsport: 
László Csaba, Páli Viktória, Andrea Silvestri, Váradi Martina, Pék Máté, Nagy Edit Lilla

uszonyosúszás: 
Károlyi Csilla, Kanyó Dénes, Senánszky Petra, Kosina Gergő, Varga Krisztina, Dimák Dávid, Kothencz Petra, Gruber Kornél

vitorlázó műrepülés: 
Tóth Ferenc, Szilágyi János

Kapcsolódó cikkek