Csay Renáta (archív)

Csay Renáta: még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok

Csay Renáta: még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok

A kajakos azt mondta, az eredményessége egyik titka az, hogy még mindig szereti csinálni azt, amit csinál.

A versenyző pályafutása 20. aranyérmét nyerte a kínai Saohszingben rendezett múlt heti maratoni kajak-kenu világbajnokságon, melyen a magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.

“Igazán akkor fogtam fel, hogy mit is értem el, amikor az eredményhirdetés után levetítettek egy kisfilmet, a győzelmeim összeállítását. Meghatódtam, hiszen ez húsz évet jelent a pályafutásomból, gyakorlatilag az életem felét”

– fogalmazott pénteken az M4 Sporthíradóban Csay Renáta, aki Czéllai-Vörös Zsófiával – címüket megvédve – párosban győzött a vb-n.

“A tavalyi volt az első közös évünk párosban. Nagyon jól kiegészítjük egymást, a mindig jókedvű Zsófi hozza a fiatalos lendületet, én vagyok a megfontoltabb, a rutinosabb. Nálunk nincs főnök a hajóban, adott esetben én is megfogadom az ő tanácsát. Remélem, lesz még folytatás”

– mondta a győri versenyző, minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.

Arra kérdésre, hogy mi a titka, a következőket válaszolta:

“Az elmúlt húsz év nem csak az én érdemem, az edzőm és a családom nélkül nem sikerült volna. A másik titok, ha lehet ezt titoknak nevezni az, hogy még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok, még mindig boldogsággal tölt el, ha a vízen lehetek, a napsütésben, madárcsicsergésben.”

A magyar küldöttség minden korosztályt figyelembe véve kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a vb-t, Weisz Róbert szakágvezető szerint a versenyzők és az edzők állhatatos munkájának eredménye, hogy – már nem először – megkapták a legeredményesebb nemzetnek járó bika-szobrot.

“A felnőtteknél három aranyat nyertünk, ez is mutatja, hogy Magyarország a maraton szakágban is tartja a vezető helyét a világban. A sportolók és a trénerek minden versenyre rengeteg edzésmunkával készülnek, ez a siker záloga”

– mondta a szakember, majd hozzátette, a 2020-as év egyik legfontosabb versenye a júliusi Európa-bajnokság lesz, amelyre hazai környezetben, Csepelen kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek