Bemutatták az érmeket

Bemutatták az érmeket

Ötven nappal a rajt előtt bemutatták az érmeit a hagyományteremtő célzattal életre hívott, hét sportágat magába foglaló multisport Európa-bajnokságnak, melyet Glasgow-ban és Berlinben  rendeznek meg augusztus 2. és 12. között.

A nagyszabású rendezvény központja a skót főváros lesz, ahol a vizes (úszó, műúszó, műugró, nyíltvízi), valamint triatlon, torna, evezős, illetve kerékpáros (országúti, pálya, hegyi, BMX) kontinensviadalra kerül sor, továbbá a golfozók csapat Eb-jét rendezik meg. Párhuzamosan a glasgow-i versenyekkel (augusztus 7-12.) a német fővárosban a kontinens legjobb atlétái mérik össze tudásukat.

A szervezők – közleményük szerint – szerdán délután ünnepélyes keretek között, a triatlon női Eb-címvédőjének, Jessica Learmonth-nak a közreműködésével mutatták be a nyilvánosságnak az érmeket. Az idei Nemzetközösségi Játékokon két ezüstérmet nyert sportoló futva vitte el a medálokat a György térre, ahol csatlakozott hozzá a szintén triatlonos Marc Austin, illetve a 400 méteres síkfutás kétszeres Európa-bajnoka, Martyn Rooney.

Az érmek dizájnja merész és dinamikus, az Európa-bajnokság emblémája által inspirált, modern háromszög alakú prizmákkal – áll a közleményben. Az érmek elülső oldala egységes lesz, a hátoldalon viszont az adott sportszövetség emblémája és a versenyszám neve olvasható.

Az Eb-re Glasgow-ba 3000, míg Berlinbe 1500 sportolót várnak. A 11 nap során összesen 188 versenyszámban osztanak érmeket.