Babos Tímea, forrás: Facebook

Babos Tímea: egyedül kellett helytállnom

Babos Tímea: egyedül kellett helytállnom

Jövőre Kristina Mladenovic személyében a párospartner, illetve Michael Joyce révén az edző is marad Babos Tímea mellett, aki a hónap elején sorozatban harmadszor nyerte meg párosban a női tenisz WTA-világbajnokságot.

“Kikivel mi sosem gyakorlunk, csak a vb-n egyeztettünk a meccsek előtt. Nagyon jó barátnők vagyunk, a múlt héten meglátogattam őt Párizsban, és mindkettőnk számára természetes, hogy 2020-ban is folytatjuk”

– jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján a páros világranglista harmadik helyezettje.

“Ami pedig az edzőmet illeti, a Roland Garros megnyerése után jött a fordulópont az idei évemben, előtte február óta nagyrészt egyedül utaztam. Írtam egy sms-t Michael Joyce-nak, aztán a füves szezonban elkezdtük a közös munkát. Tapasztalt edző, Marija Sarapovával is dolgozott, és sokat segített nekem, jól megértjük egymást. Jövő héten elutazom hozzá Floridába edzeni, és karácsonyig ott zajlik majd a felkészülés”

– tette hozzá.

fotó: pixabay.com

A 26 éves teniszező elmondta,

álmodni sem merte volna, hogy Sopronból indulva ilyen magasságokba jut, és idén döntőzik az Australian Openen, megnyeri a Roland Garrost, majd a sencseni WTA-világbajnokságot is.

Ami az egyesbeli szereplést illeti, Babos elmesélte, hogy az utolsó hónapban tízen is megelőzték a világranglistán, és a tajvani döntőjével jutott vissza a top 100-ba, így ott lehet januárban a melbourne-i Grand Slam-torna főtábláján.

“Nem volt egyszerű a tajvani verseny, mivel az edzőm hazautazott, a fizióm nászútra ment, így egyedül kellett helytállnom”

– fejtette ki a 90. helyen álló játékos, majd rátért az olimpiai szereplésre.

“A tokiói páros részvételhez top 10-es helyezés kell, ez remélhetőleg meglesz, és akkor majd választok egy magyar partnert magam mellé. Az elmúlt két olimpián egyéniben is ott voltam, és mivel 2020 első félévében nem sok pontot kell megvédenem, erre jövőre is lesz esély. Ahhoz pedig, hogy Fucsovics Marcival vegyespárosozzunk Tokióban, mindkettőnknek feljebb kell jönni a rangsorban”

– mondta.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára gratulációjában kiemelte, hogy Babos Tímea igazi példakép a fiatalok számára.

“Két éve volt alkalmam őt köszönteni az első vb-címe alkalmával, az pedig a legnagyobb sportolók erénye, hogy meg tudják ismételni a sikert”

– tette hozzá.

Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója azt mondta, Babos Tímeával 12 éve tart az együttműködés, és büszkék arra, hogy 2006 óta több mint kétezer sportoló gyermeket támogattak összesen 400 millió forint értékben.

Kapcsolódó cikkek