Második a magyar csapat

Második a magyar csapat

Kasza Róbert

Egyéniben Marosi áll közülük a legelőkelőbb helyen, ő holtversenyben a nyolcadik. A 2009-es év világbajnoka küzdős, harcos vívást mutatott be, nem csüggedt egy-egy vereség után, minden találatért megküzdött, ennek eredményeként húsz győzelemmel és tizenöt vereséggel, nyolcszáznyolcvan ponttal fejezte be az első számot. Őt az egyéni induló Tibolya Péter követte eredményességben, jó hajrával éppen pozitívra (18/17/832) mentette mérlegét.

Marosi Ádám

Marosi Ádám

A tavaly junior világbajnok Demeter egészen a végéig jól tartotta magát, az utolsó négy asszóját viszont elvesztette, 15/20-as mutatóval (760) végzett, míg a három hete Világkupa-döntőt nyert, ezzel olimpiai kvótás Kaszának ezúttal nem ment a vívás: mindössze tizenhárom győzelmet hozott össze, huszonkét vereség mellé (712). Tibolya a tizenharmadik, Demeter a huszonhatodik, Kasza pedig a harmincegyedik helyről várja a folytatást.

Az egész mezőnyből kiemelkedett a kétszeres olimpiai bajnok orosz Andrej Mojszejev, aki egyedüliként került ezer pont fölé, huszonhat győzelemmel és csupán 9 vereséggel. A magyarok közül csak Tibolya tudta legyőzni őt, éppen az utolsó asszójában. Csapatban az oroszok vezetnek, még úgy is jelentős előnnyel, hogy válogatottjuknak nem tagja Mojszejev (2616 pont). A második helyezett magyarokat (2352) a csehek (2256) és az olaszok (2208) követik. A benevezett tizenhárom együttesből csak ez a négy szerepelhet teljes létszámban a döntőben.

Kapcsolódó cikkek