Ő nyerte a Baja Carpathiát

Ő nyerte a Baja Carpathiát

Szalay BalázsSzalay Balázs

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros nyerte vasárnap a tereprali országos bajnokság harmadik futamát, amelyet Lengyelországban rendeztek meg. 

A Stalowa Wola környékén lebonyolított viadalon Fazekas Károly végzett a második, Lukács András pedig a harmadik helyén. A lengyel-cseh-szlovák-magyar közös rendezésű verseny abszolút értékelését a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg Szalay és Fazekas előtt.

“Tulajdonképpen örülök az eredményünknek. Annak nem, hogy az abszolút értékelésben csak másodikok lettünk” – mondta Szalay, aki ezzel a győzelemmel megerősítette vezető pozícióját a bajnokságban Fazekas és Korda Erik előtt. – “Zapletal nagyon jól ment ezzel az autóval, őt nem volt esélyünk megfogni. Ami a Fazekassal való csatánkat illeti, jó, hogy ilyen szoros volt, és persze főleg azért, hogy mi kerültünk ki győztesen a párharcból. Ma, az utolsó szelektív előtt 0.7 másodperccel volt előttünk, de végül mi végeztünk az élen.”

A viadalon, melynek négyszáznyolcvan kilométeres össztávjából háromszázötven kilométer volt a mért szakasz, harminchat autós egység állt rajthoz.

Eredmények (magyar értékelés):

1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara) 4:45:41 ó
2. Fazekas Károly, Horn Albert (BMW X5) 0:10 p hátrány
3. Lukács András, Szegedi Ferenc (Klement Corvette Impala) 20:50 p hátrány

Kapcsolódó cikkek