Látványos gálával indul a nap

Látványos gálával indul a nap

Magyar kajak-kenu csapat

A produkciót Michael Jackson Thrillere nyitja, amelyre a kajak-kenu gála tánckara lép színpadra. Az esten olyan ismert dallamokat hallhat a közönség, mint Leonard Cohen Hallelujah című száma, Avril Lavigne-től a Smile, László Boldizsár előadásában felcsendül majd egy részlet a Rocky Horror Picture Show-ból, és elhangzik a Queen Don’t Stop Me Now című slágere is.

Szegedi Dóm tér

Szegedi Dóm tér

A rangos sporteseményhez illően a verseny sem hiányozhat a gáláról: Oberfrank Péter és Balogh József zongoraművészek Liszt II. Magyar rapszódiáját adják elő a hagyományos komolyzenei koncertekétől egy kicsit eltérő formában. A műsor egyik különlegessége lesz a Rippel-fivérek szereplése, akik extrém akrobatikus bemutatóval készülnek a gálára, hogy méltóképpen ünnepeljék és vezessék fel az olimpiai kvalifikációs versenyt. Utánuk Szilágyi Annamária vezetésével dívák lépnek a színpadra a Lady Marmalade című slágerre. Wiedemann Bernadett a Csók áriát adja elő a Sámson és Delila című operából, miközben a színpadon csaknem félszáz pár csókolózik majd.

A zenéhez hasonlóan a gála látvány és mozgásvilága is többféle stílust ötvöz majd, a Szeged Táncegyüttes egy botos táncot ad elő, ezúttal természetesen evezőkkel, a tánckar tangót lejt a Moulin Rouge című film egyik dalára, a színpadra hajt majd lovas kocsi, tűzoltóautó, katonai dzsip, a műsort pedig tűzijáték zárja.

Kapcsolódó cikkek