fotó: pixabay.com

Közeledik az Európai Traktorhúzó Verseny

Közeledik az Európai Traktorhúzó Verseny

Jövő hétvégén rendezik meg a nyolcadik Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európai Kupát Hajdúböszörményben. A hírt szerdán jelentették be a szervező a rendezvény helyszínén, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola melletti pályán.

Fórizs László alpolgármester elmondta,

a város legnagyobb, háromnapos rendezvénye augusztus 9-én nyit, Kelet-Magyarország legjelentősebb agrárfórumával.

Szarvas Szabó Katalin, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hatalmas összefogással  látványos rendezvény várja a látogatókat, az agrártermékek  kiállítása és vására kiváló bemutatkozási lehetőség a vállalkozásoknak, a helyieken kívül a hajdú városokból érkezőknek és a Vásári Szövetség településeinek is.

Czeglédi János, a Keleti Fejlesztő Iroda ügyvezetője közölte, a sportcsarnokban 900 négyzetméteren helyi termékeket mutatnak be a gazdák, míg a külső helyszíneken mintegy 2000 négyzetméteren tekinthetők meg a forgalmazók mezőgazdasági gépei. A termelői utcán 10 faházban pedig iparos, kézműves termékeket kínálnak.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke kiemelte, 12 versenyzőre számítanak, a magyarokon kívül Hollandiából, Belgiumból, Dániából és Olaszországból is. Megrendezik a Papp István Traktorhúzó Versenyt is amatőröknek, mellyel a tavaly elhunyt iskolaigazgató emlékének adóznak.  Pénteken egy látványos traktorkarnevál lesz a város utcáin, míg a versenyek szombaton és vasárnap zajlanak.

Kapcsolódó cikkek