illusztráció, forrás: pixabay.com

Kovács Bálint vezet az összetettben

Kovács Bálint vezet az összetettben

A H-Moto Team gyorsaságimotorosa egy második és egy harmadik hellyel zárta a nemzetközi Alpok-Adria Bajnokság Rijekában rendezett versenyhétvégéjét, ezzel ötpontos előnnyel vezet az összetettben a Superbike kategóriában.

A 19 éves versenyzőnek ez volt pályafutása második hétvégéje a legmagasabb géposztályban, és csapatának tájékoztatása szerint az ötödik rajthelyről indulva az első futamon csupán 24 ezredmásodperccel maradt le a győzelemről. A második versenyen szintén az élmezőnyben csatázott, vezetett is, majd egy hiba miatt visszaesett az ötödik pozícióba.

Kovács felzárkózott, és végül harmadik lett, hátránya az elsőtől 1.3 másodperc volt.

Az összetettben két osztrák rivális követi a 77 pontos Kovács Bálintot a második és a harmadik helyen, a magyar motoros előnye öt, illetve nyolc pont az üldözői előtt. Az Alpok-Adria Bajnokság idei szezonjából egy versenyhétvége van hátra, erre két hét múlva, Olaszországban kerül sor.

“Elégedett vagyok ezzel a hétvégével, bár sajnálom, hogy hibáztam a második futamon, mert az ötödik helyről kellett feljönnöm, és az előzések közben nagyon elkoptak a gumik, ez pedig a végén megnehezítette a dolgomat”

– értékelt Kovács, aki a cseh nemzeti bajnokságban is versenyez, és ott az összetett második helyén áll.

Kapcsolódó cikkek