motor (illusztráció), fotó: pixabay.com

Kétszer is szép eredményt ért el a magyar tehetség

Kétszer is szép eredményt ért el a magyar tehetség

A szombati és a vasárnapi futamon is második lett a gyorsaságimotoros cseh nemzetközi bajnokság brnói fordulóján Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője.

A 18 éves motoros, aki az augusztus végi Le Mans-i 24 órás viadalra készül, a NEW2Project színeiben és egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a cseh versenysorozat második fordulóján, és már az időmérő edzésen is második volt a 40 fős mezőnyben.

Az 1000 köbcentiméteres kategóriában hét ország versenyzői álltak rajthoz, köztük a mindkét futamon győztes, korábbi Moto3-as Európa-bajnok és világbajnoki résztvevő Karol Hanika.

Kovács Bálint négy verseny után 56 ponttal második a cseh bajnokság összetett pontversenyében, a jó eredmények miatt pedig mindkét csapat, a magyar H-Moto Team és a cseh NEW2Project is azt szeretné, ha minden fordulón rajthoz állna a sorozatban.

“Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a szombati eső után nehéz volt jó beállításokat találni a vasárnapi száraz körülményekre, ezzel együtt elégedett vagyok a hétvégével és a két második hellyel”

– mondta Kovács Bálint.

Kapcsolódó cikkek