Keszthelyi Vivien, fotó: Facebook

Így zárta első Forma-3-as idényét a gyönyörű, magyar versenyző lány

Így zárta első Forma-3-as idényét a gyönyörű, magyar versenyző lány

A 10. helyen ért célba Keszthelyi Vivien az Asian Championship Winter Series elnevezésű Forma-3-as sorozat utolsó hétvégéjének vasárnapi versenynapján, a malajziai Sepangban.

A 18 éves pilóta így pontszerzéssel fejezte be a szereplését pályafutása első F3-as sorozatában, összetettben pedig 13 ponttal a 16 fős mezőny 13. helyén végzett. Keszthelyi menedzsmentjének hétfői közleménye szerint a magyar versenyző kilenc futamból ötön pontot szerzett, ezzel

“a magyar autósport történetének legfiatalabb, és egyben legsikeresebb pilótája lett, aki egy teljes szezon keretein belül részt vett nemzetközi F3-as kategóriában.”

Keszthelyi autója az elmúlt hétvége első futamán egy versenybalesetben összetört, csapata, a BlackArts Racing azonban két óra alatt újjáépítette. A pilóta a második versenyen csak tesztelési céllal állhatott rajthoz, a harmadik futamon viszont a 14. helyről rajtolva ért célba tizedikként. Keszthelyi január végén bekerült az idén induló W Series elnevezésű új gyorsasági női autóverseny-sorozat második válogatóján abba a 28 fős mezőnybe, amelyből a márciusi utolsó fordulóban a W Series első szezonjában induló 18 pilótát választják majd ki.

Kapcsolódó cikkek