illusztráció

Ez lett az év kerékpárútja

Ez lett az év kerékpárútja

Az idén első alkalommal meghirdetett, Az év kerékpárútja pályázaton a szervezők a beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra a Közlekedési kultúra napja facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot a Tatabánya-Tata szakasz kapta. Ezt közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ hétfőn.

A pályázatot a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) közlekedésbiztonsági tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub szervezte meg a Közlekedési kultúra napja programsorozat részeként. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a kerékpáros turizmust Magyarországon, valamint, hogy felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára.

A szavazáson a beküldött 11 kerékpárútra 5417 szavazat érkezett. Az ország 7 megyéjéből beérkezett pályázatok közül a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes 1406 kedveléssel, a második helyen 1162 szavazattal a Pálháza-Bózsva, a harmadik helyen, 1135 szavazattal pedig a Füzérkomlós-Füzér kerékpárút állt.

A Tatabánya-Tata között húzódó, 6,8 kilométeres kerékpárutat 2013-ban adták át. Az útvonal a Duna vonalát követő EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút része. Az útvonal hossza és kiépítettsége miatt családoknak egynapos kirándulásra ajánlott – olvasható a fejlesztési központ közleményében.

Kapcsolódó cikkek