Telt ház lesz a frankfurti selejtezőn

Telt ház lesz a frankfurti selejtezőn

Telt ház előtt játszhat a németek elleni februári Davis Kupa-selejtezőn Frankfurtban a magyar férfi teniszválogatott.

A szövetség (MTSZ) keddi tájékoztatása szerint félnapos összetartással, közös edzéssel és karácsonyi csapatvacsorával hangol a magyar csapat a Nemzeti Edzés Központban.

“Fontosnak tartottam, hogy az ünnepek előtt egyszer együtt edzhessen a csapat, hogy találkozzanak a játékosok, és közösen erőt merítve készüljenek az új szezonra. De hogy ne csak a munkáról szóljon a nap, a 2018-as év közös munkáját egy ünnepi vacsorával koronázzuk meg az összetartás után”

– mondta Köves Gábor kapitány. A szakember kifejtette, a fiatal játékosokban “tombol a bizonyítási vágy”, nagyon örülnek, hogy újra a világcsoportban játszhat a válogatott, és kifejezetten motiválja őket, hogy a friss világbajnok Alexander Zverevvel is összemérhetik a tudásukat. A frankfurti selejtező győztese részt vehet novemberben a 18 csapatos DK-döntőben.

Richter Attila főtitkár elmondta, a február 1-én és 2-án sorra kerülő párharcra az összes jegyet eladták a szervezők, és a magyar szurkolók számára a szövetségen keresztül rendelkezésre bocsátott jegyekből is már csak 40 darab érhető el.

Mindeközben a női Fed Kupa-válogatott is készül a februári csoportmérkőzésekre: a bő keret már megkapta a meghívót Juhász Gábor kapitánytól. Az év végén és 2019 első napjaiban egyénileg zajlik a játékosok felkészülése, január utolsó hetében pedig a Nemzeti Edzés Központban tart többnapos összetartást a csapat. Az MTSZ híradása szerint a válogatott célja a playoff-körbe való feljutás az euro-afrikai zóna I-es csoportjának selejtezőjében február 6-9. között az angliai Bath-ban. A magyarok csoportjában Nagy-Britannia, Törökország, Görögország, Szerbia, Horvátország, Grúzia és Szlovénia lesz az ellenfél.

“Nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok a csoportunkban, de ha a legerősebb csapattal tudunk felállni, jó esélyünk lehet a továbbjutásra, és a playoff-körben való szereplésre. Ez pedig nagyon motiválja a lányokat”

– jelentette ki Juhász Gábor, aki egyben az MTSZ sportigazgatója.

Kapcsolódó cikkek