Ő már biztosan érmes

Ő már biztosan érmes

A tőröző Knapek Edina bejutott az elődöntőbe, így már biztos érmes a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon.

Mohamed Aida is jól szerepelt, aki a negyeddöntőben fejezte be menetelését, s hatodikként zárt. Varga Gabriella a 12., Kreiss Fanny pedig a 24. helyen végzett. A pénteki küzdelemben – a viadal honlapja szerint – a csoportkörből mind a négy magyar továbblépett, mégpedig egyformán három győzelemmel, illetve három vereséggel. Az alacsony indulói létszám miatt – csupán negyvenegy tőröző lépett pástra – a főtáblás küzdelmek a legjobb harminckét között kezdődtek.

Knapek előbb brit vívó ellen nyert szoros asszóban, aztán a lengyel Magdalena Knopot verte, már könnyebben, majd a negyeddöntőben az olasz Ilaria Salvatorin is túljutott, kéttusos győzelmet aratva.

Mohamed először a tavaly bronzérmes orosz Inna Deriglazovával találkozott, és magabiztosan győzött, akárcsak később a német Carolin Golubytsky ellen. A következő fordulóban viszont az aktuális világbajnok olasz Elisa Di Francisca jutott neki ellenfélként, akitől három találattal kikapott.

Varga Gabriella eredményesen kezdett a német Katja Wachterrel szemben, aztán – a papírformának megfelelően – alulmaradt az egyéniben és csapatban összesen ötszörös olimpiai és tizenkétszeres világbajnok Valentina Vezzalival szemben. Az olasz sztárvívó az elődöntőben – magyar idő szerint 19:30 után – Knapekkel csap majd össze. Kreiss Fanny már az első főtáblás asszójában kikapott, mégpedig egy brit vívótól, egy tussal.

Eredmények:

a 32 között:
Mohamed Aida-Inna Deriglazova (orosz) 15-6
Knapek Edina-Natalia Sheppard (brit) 11-10
Varga Gabriella-Katja Wa:chter (német) 15-13
Anna Bentley (brit)-Kreiss Fanny 15-14

a 16 között:
Mohamed-Carolin Golubytsky (német) 15-9
Knapek-Magdalena Knop (lengyel) 15-4
Valentina Vezzali-Varga 15-7

a negyeddöntőben:
Jevgenyija Lamonova (orosz)-Ajda Sanajeva (orosz) 15-13
Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed 15-12
Knapek-Ilaria Salvatori (olasz) 15-13
Vezzali-Malgorzata Wojtkowiak (lengyel) 15-7

Pénteken még a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmeit bonyolítják le.

Kapcsolódó cikkek