Négy között a címvédő Nagyváradi

Négy között a címvédő Nagyváradi

A sorozatban harmadik győzelmére törő Nagyváradi Mercédesz ezúttal is bejutott az elődöntőbe az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán, amely Celldömölkön zajlik.

A női mezőnyt 11 játékos alkotja, és a nagy nevek – Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra – most is távolmaradtak, így ismét Nagyváradi a favorit. A budaörsi játékos a szombati nyitónapon, a csoportmérkőzések során elszenvedett ugyan egy vereséget Ambrus Krisztinától, de három sikerével így is ötöse élén zárt. Mögötte a Németországban légióskodó, ugyancsak három győzelmet arató Bálint Bernadett lett a második.

A másik, hatfős csoportban az Erdért SE asztaliteniszezője, Peterman-Varga Tímea mind az öt meccsét megnyerte, rajta kívül még a csak tőle kikapó Harasztovich Fanni készülhet az elődöntőre. Vasárnap kezdésként Nagyváradi-Harasztovich és Bálint – Peterman-Varga mérkőzésekre kerül sor, majd következik a finálé.

A szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a férfiaknál mindössze nyolcan indultak. Az 1-es csoportot három győzelemmel a hazai klub játékosa, a tavaly döntős Fazekas Péter nyerte a BVSC-t képviselő Both Olivér előtt, míg a másik négyesben az ugyancsak celldömölki Kriston Dániel végzett az élen szintén százszázalékos teljesítménnyel, a második pedig a győri Lung Dániel lett. A vasárnapi elődöntőben Fazekas-Lung és Kriston-Both csatát láthat majd a közönség.

A mezőny eléggé foghíjas az idei versenyen, a válogatott játékosok zöme nem vesz részt a tornán, többek között nincs ott a tavalyi férfi győztes, Lakatos Tamás sem. A kétnapos verseny összdíjazása egymillió forint.

Kapcsolódó cikkek