tekvondo (illusztráció), fotó: pixabay.com

Márton Luana a nyolc között

Márton Luana a nyolc között

Az 57 kilogrammban tavaly világbajnok Márton Luana győztes mérkőzésen mutatkozott be, s a nyolc közé jutott a tekvondósok belgrádi Európa-bajnokságának vasárnapi - utolsó - versenynapján.
Az UTE 18 éves sportolója harmadik kiemeltként a legjobb 16 között lépett először tatamira, s a magyar szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint három menetben kerekedett felül a 2015-ben világbajnok orosz Margarita Bliznyakován.

A semleges színekben induló rivális 6-5-re nyerte az első két percet, a második menetben harcosabb és még aktívabban küzdő magyar 3-0-val egyenlített, majd a döntő harmadik menetben ellenállhatatlannak bizonyult és 8-1-gyel biztosította helyét a legjobb nyolc között. A 62 kilogrammosok mezőnyében szereplő Gueli Zoé számára ugyanakkor a sikeres nyitányt követően véget ért az Eb. Miután 2:0-ra megnyerte első mérkőzését ciprusi riválisával szemben, a nyolcaddöntőben a súlycsoport első helyén kiemelt szerb Nadja Tesic két menetben jobbnak bizonyult nála. A csütörtökön kezdődött kontinensviadal első napján Salim Omar Gergely aranyérmet nyert 63 kg-ban, szombaton pedig Józsa Levente bronzérmes lett a 68 kilósok között.

Az épekével egy időben zajló paratekvondós Eb-n D. Kiss Zoltán biztos éremszerzővé lépett elő, miután kategóriájában (K44, plusz 80 kg) 14-12-es pontozással legyőzte a török Mehmet Saracot.

Kapcsolódó cikkek