Kezdődik az új idény, folytatódik a kvalifikáció

Kezdődik az új idény, folytatódik a kvalifikáció

A női párbajtőrözők észtországi versenyével a hétvégén megkezdődik a felnőtt vívók új világkupaidénye, egyben folytatódik a küzdelem az olimpiai kvalifikációért.

Amint az a hazai szövetség honlapjának előzetesében olvasható, a tallinni női párbajtőr egyéni és csapatküzdelemmel együtt egymást követő négy hétvégén lesznek vk-fordulók, és ezen időszak alatt mindegyik szakág egyszer versenyez: a jövő héten a férfi tőrözők Bonnban, azután a férfi kardozók Kairóban, majd egy hétvégén a férfi párbajtőrözők Bernben, a női kardozók Orléans-ban, a női tőrözők pedig Kairóban lépnek pástra.

A novemberivel együtt csapatban még négy viadal lesz szakáganként, ami beszámít a pontversenybe, és a kvótaszerzés legkésőbb március végéig eldől.

A sportág hazai képviselői azt szeretnék, hogy ahol lehet, az adott fegyvernemi válogatott harcolja ki a tokiói részvételt, mert akkor abban a szakágban egyéniben garantált a három induló, egyébként viszont legfeljebb egy magyar léphet majd pástra. E tekintetben a legjobb helyzetben a férfi kardcsapat van, amely közel áll a kijutáshoz. A hunfencing.hu összesítése szerint női kardban, férfi párbajtőrben és női tőrben van még reális esély a kvóta megszerzésére, de ez az említett sorrendben egyre kisebb.

Női párbajtőrben minimális, férfi tőrben pedig még annál is csekélyebb az esély az olimpiai csapatrészvételre. A péntektől vasárnapig tartó tallinni nyitányon tíz magyar szerepel.

Kapcsolódó cikkek