Kettős győzelemmel döntős a Budapest Honvéd

Kettős győzelemmel döntős a Budapest Honvéd

A fővárosi csapat 2-1-es hazai sikerét követően idegenben 3-0-ra múlta felül a másodosztályú Soroksárt az elődöntő szerdai visszavágóján, ezzel biztosította a helyét a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában.

A kispestiek úgy küzdhetnek meg a trófeáért, hogy menetelésük során nem találkoztak élvonalbeli együttessel. A Honvéd története 18. döntőjére készülhet, eddig hétszer diadalmaskodott.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Soroksár SC (NB II)-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Szamosi Mihály Sporttelep, v.: Pintér

Továbbjutott: a Budapest Honvéd kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

gólszerzők: Ben Hatira (16., 11-esből), Danilo (89.), Tischler (91.)
sárga lap: Bor (13.), Gyömbér (74.), illetve Nagy G. (9.), Szendrei (25.), Kukoc (41.)

Soroksár SC:
Kovács D. – Molnár, Valencsik, Gyömbér, Bor – Huszák, Csernik (Tamási, 67.) – Kundrák, Derekas (Pál, a szünetben), Lőrinczy – Erdélyi (Korozmán, 74.)

Budapest Honvéd:
Horváth A. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Lovric, Nagy G., Heffler T., Ben Hatira (Tischler, 73.), Kukoc – Szendrei (Danilo, a szünetben), Holender (Májer, 64.)

Az első perctől a Honvéd irányította a játékot, a Soroksár annak ellenére jószerivel kizárólag a védekezésre koncentrált, hogy egygólos hátránnyal kezdte a visszavágót. A hazai csapatnak gyakran mind a tizenegy játékosa saját térfelén volt. A vendégek támadtak, de a gyors kontrák elkerülése érdekében túl nagy kockázatot ők sem vállaltak, viszont bő negyedóra elteltével büntetőből így is vezetést szereztek. A gól ellenére a Soroksár nem változtatott játékán, így a kispestiek maradtak mezőnyfölényben, kapusuknak pedig mindössze egyszer kellett védenie a szünetig.

A folytatásban a Honvéd már nem erőltette az akciókat, így többször próbálkozhatott a másodosztályú riválisa, amely elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztetett, de Horváth rendre védeni tudott, így a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben. A hajrában aztán a Honvéd egy szögletet követően, illetve egy szép akció végén magabiztossá is tette a sikerét.

A MOL Vidi FC elleni finálét május 25-én rendezik a Groupama Arénában.

Kapcsolódó cikkek