"Jót tett a lelkemnek ez a bronzérem"

"Jót tett a lelkemnek ez a bronzérem"

Sike JózsefSike József bronzérmet nyert a férfi futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában a granadai sportlövő-világbajnokság csütörtöki napján.

Sike 392 körrel zárta a 40 lövéses versenyt, két körrel megelőzte a negyedik cseh Miroslav Janust. A második helyezett svéd Emil Martinssontól kettő, míg a világbajnok lengyel Lukasz Czaplától öt körrel maradt el. 

“Jót tett a lelkemnek ez a bronzérem, mert a tegnapi 30+30-as verseny nagyon nem sikerült, pedig a felkészülésem kiváló volt, mindent meg tudtam csinálni, amit akartam” – mondta a Kossuth Rádiónak Sike József.
    
Az olimpia műsorán nem szereplő futócéllövészet csütörtöki versenyében Tasi Tamás 385 körrel 12., míg Boros László 379-cel 18. lett a 20 fős mezőnyben. A magyar csapat az ötödik helyen zárt. A nap két olimpiai száma közül a férfi kisöbű szabadpuska fekvőben lett volna magyar érdekeltség, de Sidi Péter és Szabián Norbert a szerdai selejtezőből nem jutott tovább. A viadalt az ausztrál Warren Potent nyerte meg. A férfi légpisztolyosoknál, ahol nem volt magyar a mezőnyben, a dél-koreai Dzsin Dzsong Oh győzött.

Eredmények (olimpiai számok):

férfi kisöbű szabadpuska,
világbajnok: Warren Potent (Ausztrália) 210 kör
2. Daniel Brodmeier (Németország) 208,6
3. Jurij Scserbasevics (Fehéroroszország) 188

férfi légpisztoly,
világbajnok: Dzsin Dzsong Oh (Koreai Köztársaság) 200,3 kör
2. Yusuf Dikec (Törökország) 198
3. Vlagyimir Goncsarov (Oroszország) 178,9

Kapcsolódó cikkek