fotó: pixabay.com

Ismét teljes kerettel edzenek a tatabányaiak

Ismét teljes kerettel edzenek a tatabányaiak

Egy hónap kényszerszünet után ismét teljes kerettel edz a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

Október 1. óta a játékoskeret 15 tagja fertőződött meg a koronavírussal, ezért a klub már öt bajnoki találkozót és két Európa-liga-csoportmérkőzést elhalasztott.

“A múlt héten két részletben már edzettek a srácok, de hétfőn volt az első alkalom, hogy a teljes keret együtt mozoghatott, bár a fertőzésből korábban felépültek és a frissen gyógyultak egyelőre elkülönítve gyakorolnak”

– nyilatkozta Marosi László klubelnök a 24 Óra című megyei napilapnak. Mint kifejtette, a sportorvosok egyértelmű előírása szerint a fertőzésből visszatért sportolók eleinte csak 120-as pulzusszámig terhelhetők, ezt a tatabányai kézilabdázóknál is folyamatosan ellenőrzik. Nagyon hosszú időnek kell eltelnie, amíg teljesen terhelhető lesz a csapat minden tagja.

A korábbi 171-szeres válogatott balátlövő úgy fogalmazott, a játékosok rosszabb erőállapotban vannak, mint egy nyári pihenő után, alapozás idején.

Az egyik kapusuk például öt hétig nem hagyhatta el a lakását, és semmilyen mozgást nem végezhetett. Az Európa-iga csoportkörének következő mérkőzését nem halaszthatja el a Tatabánya, vagyis november 17-én Győrben minden bizonnyal lejátsszák a szlovén RK Trimo Trebnje elleni találkozót, ám arról még nincs információ, hogy megrendezhető-e nézők előtt a meccs.

Kapcsolódó cikkek