Hege, aki "játékból" döntöget világrekordokat

Hege, aki "játékból" döntöget világrekordokat

Hegedűs Lászlófotók: Töreki Zsolt

A világ egyik legjobb triálosa 32 embert ugrott át kerékpárjának hátsó kerekén pattogva,majd oldalról átrepült a 130 centis magasság felett.

Tavaly fantasztikus szezont zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, aki a 2012-es évet a 7. helyen zárta a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 22 éves világklasszis az idén szeretne bekerülni a legjobb 5 közé, éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobb formában várja az áprilisban, a németországi Heubachban kezdődő Világkupa szezont. Egy biztos, már most kirobbanó erőben van a kerékpáros berkekben csak Hegeként ismert klasszis, hiszen a ceglédi Sportcsarnokban nagy közönségsikert aratva, nem hivatalos világrekordot állított fel, és csak úgy ráadásként túlszárnyalta az oldalugrás magyar csúcsát is.

Hegedűs László

Az idei versenyszezonra való felkészülésének a vége felé jár Hegedűs László. Úgy tűnik, hogy a 22 éves ceglédi fiatalember nagyon jó formában várja a rajtot, azaz valóra válthatja az álmát. A jelenleg a hetedik helyen álló Hege mindenesetre máris üzent a maga módján ellenfeleinek, hogy az idei versenyeken igenis számolni kell vele a dobogós helyeket illetően.

„Mindenképpen szerettem volna felmérni, hol is tartok a felkészülésemben, képes vagyok-e már most olyan teljesítményre, ami miatt felkapják a fejüket a riválisaim. Mivel még nem kezdődött el a versenyszezon, így amellett döntöttem, hogy egy rövid bemutató keretein belül megpróbálok két rekordot nem hivatalosan megdönteni”, közölte Hegedűs László.

Hegedűs László

Az elgondolást tett követte, és pénteken a Cegléd Városi Sportcsarnokban rengeteg szurkoló előtt előbb egymástól fél méterre fekvő 32 embert ugrott át egymás után kerékpárja hátsó kerekén pattogva – ez nem hivatalos világrekord –, majd az oldalugrás 117 centiméteres magyar rekordját szárnyalta túl egy 130 centis ugrással, ám sajnos utóbbi sem fogadható el egyelőre hivatalos rekordnak.

Kapcsolódó cikkek