Gyorstollas-világbajnokság csütörtöktől Budapesten

Gyorstollas-világbajnokság csütörtöktől Budapesten

Csütörtöktől vasárnapig gyorstollas-világbajnokságot rendeznek Budapesten, a Tüskecsarnokban 24 ország 520 versenyzője indul.

A Magyar Gyorstollaslabda Szövetség tájékoztatása szerint ennyi résztvevő még egy tornán sem volt a sportág történetében. A szövetség elnöke, Vincze Károly hivatalos kategóriákban négy aranyat jelölt meg célkitűzésül a hazai versenyzőknek, akik közül az open divízióban Vincze Olivér negyedik a nemzetközi szövetség által jegyzett rangsorban, háromszoros magyar bajnok, Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes U18-as korosztályban.

A Tüskecsarnokban felállított húsz pályán mérkőznek meg a játékosok a tornán, amely csütörtök 9 órától megnyitó ünnepséggel kezdődik. A verseny teljes időtartama alatt a belépés mindenki számára ingyenes.

A gyorstollas a tollaslabda továbbfejlesztett változata, amely a tenisz, a fallabda és a tollaslabda elemeit kombinálja, a játéktéren nincs háló. A játék három nyert szettig tart, a játszmának akkor van vége, amint egy játékos elér 16 pontot és legalább 2 pont az előnye. Három szervánként cserélnek – 15-15 után pontonként -, minden adogatás számít, és minden pontot számolnak, amely során a labda a játékmezőben földet ér, a vonalhoz vagy az ellenfél testéhez ér.

Kapcsolódó cikkek