Görög és lengyel ellenfelünk lesz a röplabda BL-ben

Görög és lengyel ellenfelünk lesz a röplabda BL-ben

A férfi bajnok Vegyész RC Kazincbarcika a görög PAOK Thesszaloniki, míg a női aranyérmes Linamar-Békéscsabai RSE a lengyel Budowlani Lodz csapatával mérkőzik a röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az európai szövetség (CEV) luxembourgi központjában pénteken elkészített sorsolás szerint a kazincbarcikaiak – akik először méretik meg magukat a BL-ben – a selejtező első fordulójában a görög ezüstérmes PAOK-kal találkoznak október 9-10-én, illetve egy héttel később, idegenben. A borsodiakra továbbjutás esetén a Sastamala-Istanbul Büyüksehir finn-török párharc győztese vár. A Kazincbarcikának a főtáblához három párharcot kell megnyernie.

A nőknél a Békéscsaba egy körrel később, a második selejtezőkörben csatlakozik a sorozathoz (a játéknapok október 23-24. és 30-31.), ellenfele pedig a lengyel bajnoki bronzérmes Lodz lesz. Ha a viharsarkiak nyernek, a főtábláért a Jedintsovo Brcko-ASPTT Mulhouse bosnyák-francia párharc továbbjutójával találkoznak.

A női BL másik két, magyar érdekeltségű csapata közül a Szakmáry Grétát foglalkoztató, német bajnok SSC Palmberg Schwerin alanyi jogon főtáblás, míg Sándor Renáta együttese, az Allianz MTV Stuttgart először az első fordulós Graz-Sliedrecht, osztrák-holland párharc győztesével játszik. A második számú sorozatnak számító CEV Kupában a nők között Magyar Kupa-győztes Fatum-Nyíregyháza a svájci Düdingennel találkozik a 32-es tábla első fordulójában. A nyírségiek idegenben kezdenek november utolsó hetében, a hazai visszavágóra december 4-6. között kerül sor.

A harmadik számú megmérettetésben, a Challenge Kupában a férfiak közül a Fino Kaposvár az UVC Holding Grazcal (november 6-8. és 13-15.), míg a Pénzügyőr az ugyancsak osztrák Klagenfurttal találkozik a 32 közé kerülésért. A női együttesek közül az Újpest kiemeltként csak a második körben csatlakozik a mezőnyhöz (ott belga vagy finn ellenféllel találkozik), a nemzetközi porondon először szereplő Jászberény a 32 közé kerülésért a Slávia Bratislavával, míg a szabadkártyával induló Vasas a szlovén Formis Rogozával játszik november első felében.

Kapcsolódó cikkek