Álomszerű győzelem

Álomszerű győzelem

Andrea Lekic, a Győr (b) és Verónica Cuadrado Dehesa, a dán Randers játékosa fotó: Kovács Anikó/MTIÓriási lépést tett a csoportelsőségért a Győr, miután álomszerű játékkal 35-20-ra nyert a dán Randers ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája szombati fordulójában.

Női BL, C csoport, 5. forduló: 
Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 35-20 (16-9)
gól: Löke 8, Görbicz 7/4, Amorim 5, Radicevic 4, Lekic 4, Orbán 3, Gros 2, Kurucz 2, illetve Müller 6, Wörz 3, Dalby 3, Aaen 2, Cuadrado 2, Okkels 2/1, Melgaard 1, Fruelund 1

A Győr a sorozatban az eddigi egyetlen vereségét éppen Randersben szenvedte el, október 2-án, a nyitókörben 29-23-ra kaptak ki Görbiczék. A sérült Vérten mellett Pálinger enyhe agyrázkódása után ezúttal a bokáját fájlalta, valamint Kovacsics sem vállalta a játékot. A rossz előjelek ellenére álomrajtot vett az ETO. 1-1 után sorozatban potyogtak a hazai gólok, és még az sem törte meg a lendületet, hogy a 10. percben, 5-1-nél a Randers időt kért. Lunde a tőle megszokott módon kiválóan védett, 12 percen át nem kapott gólt. 8-1 után szépítettek az északiak.

A légiósok megszolgálták a pénzüket, a norvég kapussal egyetemben Löke, Amorim, Lekic is sziporkázott, Görbicz pedig – az értékesített büntetőkön kívül – remekül irányított. A 23. percben már 12-5 volt az állás, a magyar együttes szinte kifogástalanul védekezett. “Játszik az ETO” – foglalta össze tömören a szurkoló sereg. Még az sem rontotta kedvüket, hogy többször a kapufa mentett a dán hálóőr helyett, illetve a bírók nem adtak meg egy, a gólvonal mögé lepattanó kísérletet. A szünet előtti hajrában, 14-6-ot követően a vendégek két gyors góllal jelezték, nem adták fel.

A fordulás utáni első pillanatban labdalopásból a Győr növelte előnyét, és ekkor érződött, hogy megroppant a dán gárda, amely Amorim kiállításával sem kapott erőre, a 37. percben pedig a közönség “kiszámolósdit” tartott (21-11). A tízgólos különbség állandósult, majd a 44. percben, 25-15-nél a dánok időt kértek. Lunde azonban változatlanul megbabonázta őket, és tartotta az ezen a szinten parádés ötven százalék körüli védési hatékonyságát. Így aztán nem apadt az előny és a hajrában már csak Görbicz ápolása miatt akadt izgulnivaló. A győri ász vállalta a folytatást – pedig már rég eldőlt a meccs -, és felhőtlen volt az öröm, hiszen a magyar bajnok összevetésben már jobb mint a Randers és a francia Metz. 

A középdöntő matematikailag még nem biztosított, de a mutatott játék alapján Németh András, Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória osztrák klubja nem fogja szerdán Maria Enzersdorfban és vasárnap Győrben verni az ETO-t. Amennyiben a magyar bajnok nem botlik, akkor csoportelsőként lesz középdöntős, ami kedvezőbb sorsolást biztosít számára.

Később:
Hypo NÖ (osztrák)-Metz (francia) 20:20 ó

Kapcsolódó cikkek