fotó: pixabay.com

A Tatabánya legyőzte a Ferencvárost

A Tatabánya legyőzte a Ferencvárost

A házigazda 37-30-ra diadalmaskodott vendége felett a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.
Jól kezdtek a vendégek és a hetedik percben 5-3-ra vezettek, ezt követően azonban javult a hazaiak védekezése, ennek köszönhetően az első negyedóra után már ők álltak jobban (7-6).

Az FTC tíz perc elteltével visszavette a vezetést, majd az első félidő látványos megmozdulásokkal – kínai figurákkal, kapusbravúrokkal -, valamint ferencvárosi előnnyel zárult (15-16). A második felvonásban egyre hatékonyabban támadott a Tatabánya, egy 5-0-s sorozattal meglépett négy góllal. Erre reagálva a fővárosiak kapust cseréltek, Borbély Ádám helyett Győri Kristóf lépett pályára, aki csakhamar kivédte bátyja, Mátyás ziccerét. Ideje még volt az FTC-nek, azonban sokat hibázott, és bár a hajrában lerohanásra, valamint létszámfölényes támadójátékra váltott, a különbség tovább nőtt. A mezőny legeredményesebb játékosa a második félidőben remeklő hazai csapat bosnyák irányítója, Josip Peric volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. Ancsin Gábor kilenc, Győri Mátyás öt alkalommal talált be, Székely Márton 16 védéssel zárt. A túloldalon Kovacsics Péter hat, Nagy Bence öt gólt lőtt.

Eredmény:

MOL Tatabánya KC-Ferencvárosi TC 37-30 (15-16)

később:

CYEB-Budakalász – Fejér B.Á.L.-Veszprém 17.00 Csurgói KK – Budai Farkasok-Rév Group 18.00 Sport36-Komló – HSA NEKA 18.00

Kapcsolódó cikkek