A bajnoki cím küszöbén a Szombathely

A bajnoki cím küszöbén a Szombathely

A Szombathely hazai pályán tíz ponttal legyőzte a Körmendet kedden a férfi kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, így már 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 87-77 (29-19, 13-16, 32-13, 13-29)
A legjobb dobók: Bruinsma 32, Curry 13, Perl 13, illetve Thames 20, Price 17, Bradford 17
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Falco javára.

A két Vas megyei gárda – amely a 2007/08-as idény után második egymás elleni döntőjét vívja – párharcának szombati nyitányát a Szombathely nyerte meg idegenben, ezzel elvette az alap- és középszakaszgyőztes Körmend pályaelőnyét.

A sorozatban harmadik fináléját játszó Falco – amely 11 évvel ezelőtt szerezte meg eddigi egyetlen bajnoki címét – nem kezdett túl jól, de 10-14 után öt kapott pontra 19-et dobott. Az amerikai Evan Bruinsma vezette hazaiak lendülete a folytatásban sem hagyott alább, Gasper Okorn vezetőedző együttese az ötödik triplájával már 35-23-ra elhúzott. A 13 pontosra nőtt előny azonban hamarosan öt pontra olvadt, majd a nagyszünetben 42-35 volt az állás.

Térfélcsere után egy 17-7-re hozott szakasz révén 17 ponttal meglépett a Falco, melyben Bruinsma ekkor már 21 pontnál járt a teltházas Arena Savariában. A túloldalon a szombaton 18 pontig jutott Leyton Hammonds még csak két pontot hozott össze, és Matthias Zollner vezetőedző csapata úgy került húszpontos hátrányba a 26. percben, hogy 12 büntetőt dobhatott szemben a szombathelyi hárommal.

A 32-13-ra hozott harmadik negyeddel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, az utolsó szakasznak 26 pontos Falco-előnnyel vágtak neki a felek. A hajrára így már nem maradtak izgalmak, alig védekezett a két csapat, s a háromszoros bajnok Körmend, amely minden statisztikában alulmaradt riválisával szemben, pedig pályaelőnye dacára 2-0-s hátrányba került a fináléban. A meccs legjobbja Bruinsma lett 32 ponttal. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő harmadik mérkőzését pénteken vívják Körmenden.

Kapcsolódó cikkek