Közzétették a felhívást a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra

Közzétették a felhívást a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra

Az idén húszéves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye. Erre hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön.
A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére a minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos.

A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat március 18-ig várják. Erről beszélt  Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár a közleményben, majd hozzátette, a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját.

A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a védjegyet.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak, részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához – közölte a helyettes államtitkár. A pályázni szándékozók kérdéseikkel fordulhaanak az AM HÍR titkárságához a hir@am.gov.hu e-mail címen. A HÍR-védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson érhetik el: www.gi.kormany.hu/hir-palyazati-felhivas.

Kapcsolódó cikkek