Képző- és iparművészeti pályázatot hirdettek

Képző- és iparművészeti pályázatot hirdettek

A kiíró a Magyarországi Evangélikus Egyház, amely az úrvacsora témában várja az alkotásokat. A kiválasztottakból a 2020-ra meghirdetett Úrvacsora évében kiállítást rendeznek.

A pályázatot lebonyolító Evangélikus Országos Gyűjtemény tájékoztatása szerint a pályázat tematikája elsősorban kiemelten az úrvacsorához, eucharisztiához kapcsolódik, ugyanakkor lehetőség nyílik Jézus kenyércsodáit és példázatait feldolgozó tágabb értelmezésre is.

“A lakoma mint metafora, az önfeláldozó, önátadó táplálás, a mások jóllakatása – a teológiai olvasat mellett – társadalmi, nemzeti, közösségi és személyes megközelítésre is alkalmat ad. Ezeket az értelmezési, megközelítési módokat keressük a kortárs művészet eszközeivel”

– fogalmaztak.

Pályázni képzőművészet kategóriában festészeti, grafikai, szobrászati művekkel vagy installációval lehet. Iparművészet kategóriában az evangélikus liturgiában használatos tárgyakat vagy azok terveit várják.

A pályázatra regisztrálni 2020. január 15. és március 31. között lehet az eogy.lutheran.hu oldalon az online jelentkezési lap kitöltésével. Ez az alkotások beadásának feltétele.

A művek leadási határideje: 2020. április 14-17.

A pályázati kiírás megtalálja, ha ide kattint.

A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata 2020-ra hirdette meg az Úrvacsora évét.

“Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is”

– írták a tematikus évet meghirdető közleményben a zsinat vezetői.

Kapcsolódó cikkek