Rétvári Bence: hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra

Rétvári Bence: hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra

Így fogalmazott a KDNP-s országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára pénteken Vácon.

A Váci Jávorszky Ödön Kórházban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a kormánypárti politikus beszédében kiemelte:, már egy bő évtizede ez a nap az egészségügyben dolgozók ünnepnapja.

“Aki kórházba kerül, mindig nagy megbecsüléssel beszél azokról, akik ott dolgoznak, de ezen a napon ez még inkább így van, megbecsülik azokat, akik az év minden napján azért dolgoznak, hogy egészségesek legyenek az emberek”

– fogalmazott, majd arról beszélt, hogy a július 1-jei Semmelweis-nap azért is különösen fontos idén, mert ekkor lép életbe az egészségügyi szakdolgozók béremelése, amivel a kormány egy régi kérését teljesít. A koronavírus-járvány ideje az orvosok számára jelentős béremelést hozott, akkor a kamara által hozott bértáblát a kormány életbe léptette – emlékeztetett.

Közölte, az orvosi bérek nagymértékben emelkedtek, ami lehetőséget biztosított a hálapénz kivezetésére, most pedig az ápolói béremelés is megvalósulhat.

“Tizenkét hónap alatt kétszer emelkedik érezhető mértékben a bérük”

– jelentette ki.

Ezután arra is kitért, hogy a parlament előtt fekvő és a jövő héten elfogadandó költségvetésben az egészségügyre a nehézségek ellenére többet fordítanak, mint az idén.
Úgy vélte, az elmúlt időben fontos lépések történtek országosan az egészségügyben, így a béremelés és a kórházak gazdálkodása tekintetében.

Kapcsolódó cikkek