Rétvári Bence: az a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várni az orvosnál

Rétvári Bence: az a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várni az orvosnál

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak. Ezt mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Kistarcsán.

Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban elmondta: a novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő Egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását. Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az egészségablak mobilalkalmazásban is.

“Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert a rendszer azt szeretné elérni, hogy amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is”

– fűzte hozzá az államtitkár.

A rendszert folyamatosan bővítik a jövőben, így várhatóan már az idén lehetővé válik az időpontfoglalás az Egészségablak mobilalkalmazáson keresztül – mondta Rétvári Bence, majd hozzátette, a betegek továbbra is tudnak majd időpontot foglalni telefonhívással.

“A foglalások azonban a jövőben megjelennek egy országos rendszerben, így remélhetőleg kiegyenítődik a rendelők kihasználtsága”

– tette hozzá a BM államtitkára.

Kapcsolódó cikkek