"Ne évüljenek el a politikusok korrupciós ügyei!"

"Ne évüljenek el a politikusok korrupciós ügyei!"

Mirkóczki ÁdámA Jobbik módosítaná a büntető törvénykönyvet annak érdekében, hogy ne évülhessenek el a politikusok gazdasági bűncselekményei és korrupciós ügyei.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján szembeállította Victor Ponta román miniszterelnök korrupciós ügyét azzal, hogy a magyar közélet tisztasága romlik. Példaként a Quaestor-ügyet és a kaszinóügyeket említette. Jelezte, hogy a Btk. módosítása után a rendszerváltástól napjainkig eljárnának.

A Fidesz nem tesz semmit a közélet tisztasága érdekében, elszabotálta az elszámoltatást, maga is élére állt a korrupciós gyakorlatnak – értékelt a jobbikos politikus, aki azt is szorgalmazta, hogy minden hivatal szerezzen be olyan szoftvereket, amelyekkel iktatáskor nyilvánossá lehet tenni a közérdekű adatokat.


Mirkóczki Ádám kitért arra is, továbbra is várják minden párttól a családtagok vagyonnyilatkozatának közzétételét. 
A szóvivőt kérdezték arról, hogy a kormány szabálysértés helyett bűncselekménynek minősítené a határsértést. Azt felelte, várják a részleteket, de ha a lépés segít az illegális migráció megfékezésében, akkor támogatni fogják.

Kapcsolódó cikkek