Még mindig a klímabérlet a téma a zöld pártban

Még mindig a klímabérlet a téma a zöld pártban

Minden közösségi közlekedési eszközre érvényes klímabérlet bevezetését követeli az LMP a stratégiai energiatartalékok felélése helyett. Ezt közölte a párt országos elnökségének tagja vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

“Az egész országra érvényes, havi ötezer forintos klímabérlet azonnali bevezetése érdekében petíciót indított a párt, amelyet a klimaberlet.hu weboldalon lehet támogatni”

– közölte Hanák Gábor.

A politikus úgy vélekedett, a kormányzati nyilatkozatok azt bizonyítják, hogy a kabinet ódzkodik a zöld megoldásoktól és az LMP-nek a klímabérlet bevezetéséről szóló javaslatára sem érkezett érdemi reakció. Az intézkedés zöld fordulatot jelentene, amely révén az ország fenntartható irányba indulhatna el. Ehelyett olyan 20. századi megoldásokban látja a kormány az energiaválság enyhítésének lehetőségét, mint a szénbányászat és a Mátrai Erőmű újraindítása. Közlése szerint Németországban a lakosság több mint egyharmada vásárolta meg a 9 eurós klímabérletet, ami nagyban kiváltotta az autós közlekedést, vagyis az intézkedés csökkentette a fosszilis energiahordozók használatát.

“Továbbá szociális hatása is volt, hiszen lehetővé tette, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok is eljussanak nyaralni”

– mondta Hanák Gábor.

Kapcsolódó cikkek