LMP: fokozottan kell segíteni a veszélyeztetett diákokat

LMP: fokozottan kell segíteni a veszélyeztetett diákokat

Speciális intézkedésekkel fokozottan kell segíteni a veszélyeztetett diákokat a koronavírus-járvány idején, ez elsősorban kormányzati feladat. Erről beszélt a zöld párt országos elnökségének titkára vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, hogy a képzésben bekövetkező “kimaradás”, az áttérés a digitális oktatásra leginkább a hátrányos helyzetű, a fogyatékossággal élő, a tanulási nehézséggel küzdő és a legfiatalabb iskolásoknak jelent gondot. Őket nevezte veszélyeztetett diákoknak.

“Legtöbbjüknek az iskola biztonságot, jövőképet is ad, ez azonban most bizonytalanná vált – vélekedett a titkár. Ezért az LMP javaslatokkal él, hogy a veszélyeztetett diákokat segítsék a járvány idején”

– mondta, majd hozzátette, hogy előnyt kell élvezniük akkor, amikor már biztonságosan vissza lehet térni az iskolába.

” Fontos, hogy ők minél hamarabb kerüljenek be újra a rendszerbe. Speciális programok is kellenek nekik”

– emelte ki Kanász-Nagy Máté.

“Harmadrészt, fel kell készülni arra, hogy a jövőben is előállhat hasonló helyzet, amikor tömegesen kell áttérni a digitális oktatásra. Nemcsak eszközökre, laptopra és internetre van szükségük a veszélyeztetett diákoknak, hanem speciális pedagógusokra és intézményekre is”

– hangoztatta.

Kiemelte a tanodákat, amelyek oktatási időn kívül tudnak foglalkozni a fiatalokkal. Nyáron többletforrásokra lesz szükségük ezeknek az intézményeknek, ezért kormányzati támogatás kell az LMP szerint.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy meg kell majd vizsgálni, mi működött jól a digitális oktatásban, és azt a jövőben is folytatni kell.

Azt mondta, ha lesz olyan időszak, amikor egyes diákok már visszatérhetnek az iskolába, akkor meg kell adni a választás szabadságát a szülőknek.

“Döntsék el ők, hogy visszaküldik-e a gyermeküket, vagy átmenetileg a digitális oktatásban képzik tovább”

– fűzte hozzá Kanász-Nagy Máté.

Kapcsolódó cikkek