Két ellenzéki párt újragondolná a kultúra intézményrendszerét

Két ellenzéki párt újragondolná a kultúra intézményrendszerét

Karácsony GergelyKarácsony GergelyAz MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn, a magyar kultúra napja alkalmából Budapesten, a Műcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, “az elmúlt évek kulturális politikája nem a sokszínűség egységét, hanem inkább a megosztást képviselte”.

Bírálva a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) meghatározó voltát a kultúra irányításában az ellenzéki politikus közölte, az MSZP és a Párbeszéd kormányra kerülve megerősíti az autonóm kulturális kezdeményezéseket, a Nemzeti Kulturális Alapot és olyan finanszírozási modellt hoz létre, amely a sokszínűség egységét fogja képviselni.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke azt mondta, kulturális politikának nevezett osztogatást folytat a kormány, és a kultúra területén azt, ami nem az ő ízlése, “egyszerűen utálja”, különösen az alternatív művészeket.

Kapcsolódó cikkek