Idén is kioszotta díjait Gyurcsány Ferenc pártjának alapítványa

Idén is kioszotta díjait Gyurcsány Ferenc pártjának alapítványa

Közleményükben azt írták, hogy az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa minden évben olyan embereket díjaz, akik munkásságukkal, gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá.

“Az Új Köztársaságért Alapítvány egyik idei díjazottja

Gábor György filozófus,

aki többek között az Orbán-rendszer szimbolikus politikai szakralitásának leleplezésével mutatott rá, hogy egy köztársaság csak az egyház és az állam szétválasztására épülhet, mert mind az állam, mind az egyház csak így lehet szabad. Az idei másik díjazott

Josef Weidenholzer osztrák szociáldemokrata politikus,

aki a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti frakciójának alelnökeként és az EU tagállamainak jogállamisága felett őrködő LIBE bizottság tagjaként képviseli nap, mint nap a köztársaság eszméjét és hívja fel Európa és a világ figyelmét a magyar demokrácia lebontására. Az elismeréseket Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke adta át a tegnapi évértékelőjét követően. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk” – fogalmazott Kolber István, az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó cikkek