Fülöp Attila: van százötvenezer jó példa

Fülöp Attila: van százötvenezer jó példa

Minden munkáltató gazdasági érdekből dönt, de van százötvenezer jó példa, amikor fogyatékossággal élő munkavállalóval kötöttek szerződést, mert nem a hiányosságokat nézték, hanem a hozzáadott értéket. Erről beszélt az Érték vagy! gála kapcsán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a TV2 Mokka című műsorában.
Fülöp Attila kiemelte, a gála a foglalkoztatottakról szól, arról, hogy az is tud értéket előállítani, akinek megváltozott a munkaképessége.

Az élet számos területén tevékenykednek és alkotnak maradandót ezek az emberek, akár a sportban vagy a művészetben is. Hangsúlyozta, ahhoz, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztassanak, kell egy vezető, aki nem fél attól, ha kerekesszékes jelentkező érkezik az állásinterjúra, mert arra figyel, mi az az érték, amit a jelentkező nyújthat. A kormánynak ehhez kell ösztönzőket adnia, nem a segélyek kiszolgáltatott világához – fűzte hozzá.

Elmondta, három éve indult az Érték vagy! elnevezésű program.

Álláskereső oldallal, konferenciákkal és a díjjal segítik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. Idén kiadtak egy albumot, amely bemutatja, mit jelent az, hogy a fogyatékossággal élők egy közösség aktív tagjai kívánnak lenni. Jelezte, bízik abban, lesznek olyan gazdasági társaságok, melyek ennek hatására nyitottabbak lesznek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. A hétfői díjátadón Az év befogadó munkáltatója a Szerencsejáték Zrt. lett.

Az év fejlesztő foglalkoztatója a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény, Az év foglalkozási rehabilitációs szolgáltatója a KézenFogva Alapítvány, Az év rehabilitációs munkáltatója a Mécses Szolgáló Közösség Egyesület, négy munkavállaló pedig Mindennap hős díjat vehetett át.

Kapcsolódó cikkek