Fidesz: ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium

Fidesz: ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium

A nagyobbik kormánypárt Varju Lászlónak, a DK alelnökének azon kijelentésére reagált, miszerint a kormány átverte az embereket, amikor azt ígérte, hogy a hitelmoratórium lejárta után nem fognak nőni a törlesztőrészletek.

A Fidesz közleménye szerint, elképesztő, hogy azok papolnak hitelmoratóriumról, akik egyszer már nemet mondtak az intézkedésre, veszélybe sodorva ezzel a családok életszínvonalát és a munkahelyeket.

“Ezt az bizonyítja, hogy amikor a veszélyhelyzet megszűnt, a baloldal Gyurcsány irányításával nem volt képes támogatni az átmeneti szabályokat, így többek között a hitelmoratórium év végéig történő meghosszabbítását sem”

– írták.

Ugyanakkor, a védekezés elősegítése helyett most is “kamuhíreket” gyártanak – tették hozzá. A Fidesz közlése szerint a fizetési moratórium 1,6 millió magyar embernek és több mint 60 000 vállalkozásnak nyújt segítséget, mintegy 2000 milliárd forint értékben.

“A Fidesz ezért továbbra is kiáll a kormány világszerte is egyedülálló intézkedése mellett és kész minden támogatást megadni, ahhoz, hogy a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és a bajba került vállalkozók esetében, januártól további hat hónappal meghosszabbítsuk a moratóriumot”

– tartalmazza a közlemény.

Kapcsolódó cikkek