Ezzel foglalkoznak a szélsőjobboldali pártban

Ezzel foglalkoznak a szélsőjobboldali pártban

Hatszáznegyvenezres képviselői és 1,4 milliós alpolgármesteri fizetéseket szavazott meg magának a szivárványkoalíció Újbudán.

“Visszamenőleges hatállyal, január 1-jétől a törvényi maximumban határozták meg Újbuda rekordszámú alpolgármesterének fizetését, így pl. Orosz Anna havi illetménye mintegy 1,3 millió Ft lett, és még havi 175 000 forint költségtérítést vehet fel számla nélkül, pedig ezeken kívül BKV-bérletet, igény szerint gépkocsit, korlátlan mobiltelefon-használatot, laptopot, otthoni internetelőfizetést és egy alpolgármesteri stábot is biztosítanak neki közpénzből. Az önkormányzati cégvezetőik havi juttatását is megemelték: 750 000-ről 1,7 millióra.

Ezzel párhuzamosan viszont megvonják az Újbuda-pótlék felét a rendelőintézet mintegy 450 dolgozójától, így a munkaerőhiányok és a várólisták növekedni fognak.

A DK fővárosának minősülő Újbudán a ciklus elején megduplázták az alpolgármesterek számát, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a kifizetőhelynek használt tanácsnoki posztokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat. A Mi Hazánk ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta (a Fidesz képviselői sem), egyedül szavaztam nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést, többek közt az alpolgármesterek számának megduplázását indítványozta a tavalyi választás után. A közlemény folytatása a mostani fizetésemelésekről a Mi Hazánk honlapján” – írta Novák Előd, újbudai önk. képviselő.

Kapcsolódó cikkek